Adósságrendezés BAR listásoknak

2011. feb. 11.
Adósságrendezés BAR listásoknak

Az adósságrendező hitelek feltételeinél az elsők között szerepelnek a BAR-listásokra vonatkozó követelmények, amelyek általában megnehezítik az iglnylést, főleg azok számára, akik szerepelnek a listán.

Azok, akik a BAR listán aktív státusszal vannak fent, vagyis van tartozásuk, akkor kaphatnak kölcsönt, ha a hitelügyletbe be tudnak vonni egy olyan társat, aki egyáltalán nem szerepel ezen a listán. Az aktív státusz azt jelenti, hogy tartozása 90 napon túl fennáll, és még nem egyenlítette ki. A passzív státuszúak már jóval nagyobb mozgásteret kapnak, mivel őket kevésbé vizsgálják. A passzív státusz azt jelenti, hogy már kifizette a tartozást, vagyis az már nem “aktív”, de a rendszer 5 év után törli csak az adatokat.
Van olyan konstrukció is, ahol egyáltalán nem vizsgálják azt, hogy az ügyfél szerepel-e a listán. Ez az osztrák hitel, ahol a pénzintézetek ezen lépés kihagyásával nagy népszerűségre tettek szert.

Az adósságrendező hitel feltételei

  • Az igényelt hitelösszeg 1 millió – 100 millió forint között lehet.
  • Futamideje 30 év lehet maximum.
  • Svájci frank (CHF), Euró (EUR) és Forint (HUF) alapon igényelhető.
  • A felvehető hitelösszeg maximum az ingatlan becsült piaci értékének 50-75 százaléka lehet.  – Pótingatlan bevonásával akár az ingatlan értékének 100 százaléka is felvehető hitelként.
  • Jövedelemigazolás szükséges a hiteligényléséhez. Megszűntek a jövedelemigazolás nélküli hitelek. Nagy értékű ingatlan bevonása esetén is szükséges jövedelmet igazolni. Osztrák hitelek esetében nem szükséges jövedelemigazolás.
  • Hitelkiváltásnál a bankok elsősorban az hitelmúltját nézik. Amennyiben elmaradtunk a részletekkel, nem fizettünk, nem fogják megadni az adósságrendező hitelt. Csak olyan igénylőnek van esélye, akinek nincs elmaradása.

Milyen előnyöket élvezhet az adósságrendező hitelkalkulátor használatával?

Az adósságrendező hitelkalkulátor funkcióinak köszönhetően több területen tud Önnek segítséget nyújtani. A kalkulátorral a törlesztő részletét tudja kiszámolni a leendő adósságrendező hitelének, a futamidő, valamint a felvenni kívánt kölcsön összegének megadásával. Ezen  felül összehasonlíthatja az ajánlatokat, hogy a legjobbat találja meg. Kérhet előzetes hitelminősítést is, amely által megtudja, mekkora összegű hitelt tud felvenni, amennyiben megfelel a feltételeknek.

Hitelszakértőnk segítségével könnyebben eligazodik a különböző konstrukciók között és e mellett díjmentesen ad Önnek tanácsokat, mielőtt hitelt venne fel. Az Ajánlatkérés gombra kattintva 12 órán belül garantáltan felveszi Önnel a kapcsolatot, hogy a legkedvezőbb ajánlatot tudja igénybe venni.

Töltse ki ajánlatkérő űrlapunkat, csak 3 lépés az egész!
Kérje ingyenes árajánlatunkat!