Adósságrendezés ingatlanfedezet nélkül

2011. feb. 27.
Adósságrendezés ingatlanfedezet nélkül

Az adósságrendező hitelek elsősorban ingatlan fedezettel érhetőek el. Ennek oka egyszerű: jövedelem alapú kölcsön felvételel után a jövedelemét nem tudja tovább terhelni, mivel a kölcsön elbírálásánál azt is figyelembe veszik, hogy mennyire terhelhető az igazolt jövedelme.

Az adósságrendező hitelek arra szolgálnak, hogy meglévő kedvezőtlen hitelét, hiteleit jobbra, előnyösebbre tudja általa cserélni. Azoknak előnyös elsősorban, akik a válság következményeként nem tudják tovább fizetni megnövekedett törlesztő részleteit. Mielőtt ez bekövetkezhetne, és a BAR/KHR listára kerülne az adós, érdemes kihasználni azokat a lehetőségeket, amelyeket egy jó hitel, a legjobb adósságrendező hitel tud nyújtani Önnek. Ahhoz, hogy ezt megtalálja, meg kell felelnie a feltételeknek:

  • Az igényelt hitelösszeg 1 millió – 100 millió forint között lehet.
  • Futamideje 30 év lehet maximum.
  • Svájci frank (CHF), Euró (EUR) és Forint (HUF) alapon igényelhető.
  • A felvehető hitelösszeg maximum az ingatlan becsült piaci értékének 50-75 százaléka lehet.  – Pótingatlan bevonásával akár az ingatlan értékének 100 százaléka is felvehető hitelként.
  • Jövedelemigazolás szükséges a hiteligényléséhez. Megszűntek a jövedelemigazolás nélküli hitelek. Nagy értékű ingatlan bevonása esetén is szükséges jövedelmet igazolni. Osztrák hitelek esetében nem szükséges jövedelemigazolás.

Milyen lépéseket tehet Ön a teljes anyagi csőd elkerülésére, hogyan csökkentheti törlesztő részletét?

Ennek több formája is van, attól függően, hogy kinek, mire van pontosan szüksége.

  • Türelmi idős konstrukció: Ez azt jelenti, hogy a türelmi időszakban, amely 3 év, csak a hitelhez tartozó kamatot és kezelési költséget kell fizetni, a tőketörlesztést nem. Ez utóbbit csak a kedvezményes időszak letelte után kell elkezdeni fizetni, akkor viszont számolni kell azzal, hogy hirtelen jelentősen megnövekedik a törlesztő részlet összege.
  • Lineáris törlesztés: Ez elsősorban akkor előnyös, ha ki tudja fizetni az elején a magasabb törlesztő részletet. Ugyanis ennek lényege, hogy a törlesztő részlet állandó fix összegű tőkeösszegből és változó kamatot, illetve kezelési költséget kell fizetnie, deviza alapon. Így a törlesztő részlete folyamatosan csökken, mivel a kamatot mindig a fennálló tartozás után számolják ki, amely folyamatosan csökken.
  • Tehermentesítő konstrukció: Ez akkor előnyös, ha már nincs remény arra, hogy megtartsa jelenlegi hitelét, mert semmilyen könnyebbítés mellett nem tudja tovább fizetni kedvezőtlen törlesztő részleteit. Az ingatlan terhelő, lakáscélú hitelekre lett kidolgozva, vagyis ezt a korábbi hitelt teljesen felváltja egy új, kedvezőbb törlesztőjű hitel.

Meglévő devizahitelt érdemes átváltani?

Nem feltétlenül, de ez az adósságrendező hiteltől is függhet. Mivel az árfolyam folyamatosan változik, nem érdemes a kockázatot vállalni. A 2010-es törvénymódosítások lehetővé teszik, hogy az adósságrendezés, hitelkiváltás céljára igényelt hiteleket devizában, azaz euró (EUR) és svájci frank (CHF) alapon is lehessen igényelni.

Miért jó az adósságrendező hitelkalkulátor?

Az adósságrendező hitelkalkulátor használatával mindössze a futamidőt, valamint a felvenni kívánt kölcsön összegének nagyságát kell megadnia és megkapja a várható törlesztő részleteinek nagyságát. A kalkulátor a legkedvezőbb ajánlatokat mutatja meg Önnek, így azonnal össze is tudja hasonlítani, melyik esetben tudja megtakarítani a legtöbbet. A jelenlegi hiteléhez képest akár a felére, harmadára is csökkenhet a törlesztő részlet nagysága. Az összehasonlítás mellett további dolgokra is használhatja: kérhet előzetes hitelminősítést vagy akár konkrét ajánlatot is, nem kell elfáradnia a bankokba, ha nem ért valamit, segítséget is kérhet hitelszakértőnktől, így mindent megtalál egy helyen.

Ne habozzon, cselekedjen most és csökkentse törlesztő részletét akár 50%-kal! A megoldás egy lépésre van Öntől: kattintson most a cikk alatt található Ajánlatkérés gombra és töltse ki az űrlapot, tanácsadónk 12 órán belül felveszi Önnel a kapcsolatot.

Töltse ki ajánlatkérő űrlapunkat, csak 3 lépés az egész!
Kérje ingyenes árajánlatunkat!