Adósságrendező hitel Raiffeisen

2010. nov. 12.
Adósságrendező hitel Raiffeisen

A hitelkiváltás azt jelenti, hogy a meglévő hitelünket, vagy akár hiteleinket egy, kedvezőbb konstrukciójú kölcsönre váltjuk át. Az adósságrendező hitelek hasonlítanak a szabad felhasználású kölcsönökhöz, a céljukban különböznek csupán. Adósságrendezésnél az elsődleges cél mindig a “rossz” hitel kiváltása, és csak ezt követi a szabad felhasználás.
Amennyiben nagyobb összeget igényel, mint fennálló kölcsönök összege, az ezen túli összeg szabadon felhasználható, ilyen például a Raiffeisen Bank Egyetlen Hitele.

Az ügyfél több lehetőséggel rendelkezik adósságrendező hitel felvétele előtt. A pénzintézetek többségénél ugyanis igénybe lehet venni úgynevezett türelmi időt. Ez azt jelenti, hogy abban az időszakban nem kell csupán a kamatot és a kezelési költséget fizetni, a tőke törlesztése ennek lejárta után kezdőik el. Így eleinte alacsonyabb a törlesztő részlet.
Másik lehetőség a futamidő növelése. Ezt azok igényelhetik, akik nem a teljes futamidőre vették fel hitelüket. Ebben az esetben alacsonyabb lesz ugyan a törlesztő részlet, de a hitelt annyival tovább kell fizetni.
A harmadik lehetőség pedig a hitelkiváltás.

Az adósságrendezés elbírálásánál elsősorban a hitelmúltat vizsgálják. Azok élveznek előnyt, akik pontosan törlesztették meglévő kölcsöneiket. Azoknak, akik felkerültek a BAR (KHR) listára, az osztrák hitel lehet a megoldás, ott ugyanis nem minden pénzintézet vizsgálja az igénylők státuszát.
E mellett a jövedelmet is nézik, ennek igazolására is szükség van. A hitel mértéke a fedezetként bevont ingatlan max. 75 százaléka lehet, ami pótfedezettel akár 100 százalékra is növelhető. A maximális futamidő 30 év.

Adósságrendező hitelre van szüksége alacsony törlesztő részlettel? Számolja ki kedvező részleteinek nagyságát hitelkalkulátorunk segítségével! Közel 40 bank ajánlata közül válogathat! Egy egyszerű lépéssel felveheti kollégáinkkal a kapcsolatot, használja ki a díjmentes ügyintézésben rejlő előnyöket!

Töltse ki ajánlatkérő űrlapunkat, csak 3 lépés az egész!
Kérje ingyenes árajánlatunkat!