Adósságrendező hitel

2011. feb. 06.
Adósságrendező hitel

Az adósságrendezés 2011-ben jóval könnyebb, mint a korábbi években. Ez azért van, mert a pénzintézetek több konstrukciót ajánlanak az ügyfélnek, hogy minél többet megtartsanak. A válság után sokan eladósodottak, az adósságrendező hitelek pedig éppen ezen a nehéz helyzeten lendítik túl azt, aki igényli a hitelt.

Az adósságrendező hitelek lényege, hogy meglévő kölcsöneit egyetlen hitellé váltja át, így csak egyfelé kell a törlesztő részletet fizetnie, amely kedvezőbb, mint a korábbiak összege. Például: Joli néni felvett 500.000 Forint személyi hitelt, 13.245 Forintos törlesztővel, van egy lakáshitele, amelynek a havi részlete 26.457 Forint és áruhitelt is kell fizetnie, mert az unokájának vett műszaki cikket. Ez utóbbi törlesztő részlete 6.345 Forint/hó.
Ez összeadva, 13.245+26.457+6.345=46.047 Forintra jön ki havonta. Ezt Joli néni korábban ki tudta fizetni, de sajnos már nem tudja, megváltozott anyagi helyzete miatt, így más megoldást kell keresnie. Egy hitelkiváltás az ő számára nagyon jó megoldás, hiszen csak egy hitelt kell fizetnie, aminek a részlete 33.456 Forint, amit könnyebben ki tud fizetni, mint a 46.047 Forintot.

Milyen feltételekkel tudja Ön is igényelni az adósságrendező hitelt?

  • Az igényelt hitelösszeg 1 millió – 100 millió forint között lehet.
  • Futamideje 30 év lehet maximum.
  • Svájci frank (CHF), Euró (EUR) és Forint (HUF) alapon igényelhető.
  • A felvehető hitelösszeg maximum az ingatlan becsült piaci értékének 50-75 százaléka lehet.  – Pótingatlan bevonásával akár az ingatlan értékének 100 százaléka is felvehető hitelként.
  • Jövedelemigazolás szükséges a hiteligényléséhez. Megszűntek a jövedelemigazolás nélküli hitelek. Nagy értékű ingatlan bevonása esetén is szükséges jövedelmet igazolni. Osztrák hitelek esetében nem szükséges jövedelemigazolás.

Meglévő devizahitelt érdemes átváltani?

Nem feltétlenül, de ez az adósságrendező hiteltől is függhet. Mivel az árfolyam folyamatosan változik, nem érdemes a kockázatot vállalni. A 2010-es törvénymódosítások lehetővé teszik, hogy az adósságrendezés, hitelkiváltás céljára igényelt hiteleket devizában, azaz euró (EUR) és svájci frank (CHF) alapon is lehessen igényelni.

Miért jó az adósságrendező hitelkalkulátor?

Az adósságrendező hitelkalkulátor használatával mindössze a futamidőt, valamint a felvenni kívánt kölcsön összegének nagyságát kell megadnia és megkapja a várható törlesztő részleteinek nagyságát. A kalkulátor a legkedvezőbb ajánlatokat mutatja meg Önnek, így azonnal össze is tudja hasonlítani, melyik esetben tudja megtakarítani a legtöbbet. A jelenlegi hiteléhez képest akár a felére, harmadára is csökkenhet a törlesztő részlet nagysága. Az összehasonlítás mellett további dolgokra is használhatja: kérhet előzetes hitelminősítést vagy akár konkrét ajánlatot is, nem kell elfáradnia a bankokba, ha nem ért valamit, segítséget is kérhet hitelszakértőnktől, így mindent megtalál egy helyen.

Az Ajánlatkérés gombra kattintva az Ön számára is elérhetővé válnak a legkedvezőbb konstrukciók. Hitelszakértőnk 12 órán belül megkeresi Önt, hogy végigsegítse az ügyintézés folyamatán és megválaszolja kérdéseit.

Töltse ki ajánlatkérő űrlapunkat, csak 3 lépés az egész!
Kérje ingyenes árajánlatunkat!