Adósságrendező hitelek igénylése deviza alapon

2014. aug. 25.

Adósságrendező hitelek igénylése deviza alapon

A hitelezési feltételeken szigorítások következtek be, így a leendő igénylők csak alapos mérlegelés után vágnak bele az igénylésbe. Így van ez az adósságrendező hitelek piacán is, pedig ennek lényege éppen az, hogy jelenlegi meglévő kölcsönét, vagy akár többet is, egyetlen, kedvezőbb hitelre váltson ki, így törlesztő részlete is kevesebb lesz és erőit más problémák megoldására tudja koncentrálni.

Az euró alapú hiteleknél általában egyetlen kérdés foglalkoztat mindenkit: megéri-e? Ez egy érdekes felvetés. Azok, akik korábban euró (EUR) alapú hitelt vettek fel, valóban érdemes meggondolni az átváltást, mivel más devizába való váltás esetén jelentős árfolyamveszteséggel kell számolni, amelynek terhét Ön viseli. Így a kedvezőnek tűnő ajánlat ugyanakkora veszteséggel is járhat.
Jelenleg arról is egyre többet hallani, olvasni, hogy a svájci frank (CHF) alapú hiteleket is érdemes átváltani euró, vagy forint alapúra, mivel az elmúlt időszakban drasztikusan, akár 50-60%-kal is megemelkedtek a svájci frankban felvett hitelek törlesztő részlete. Vagyis adósságrendezés igénybevétele előtt tényleg alaposan át kell gondolni és hitelszakértő segítségét kérni, hogy személy szerint, Önnek mi éri meg jobban.

Milyen feltételekkel igényelhet adósságrendező hitelt?

  • Az igényelt hitelösszeg 1 millió – 100 millió forint között lehet.
  • Futamideje 30 év lehet maximum.
  • Svájci frank (CHF), Euró (EUR) és Forint (HUF) alapon igényelhető.
  • A felvehető hitelösszeg maximum az ingatlan becsült piaci értékének 50-75 százaléka lehet.
  • Pótingatlan bevonásával akár az ingatlan értékének 100 százaléka is felvehető hitelként.
  • Jövedelemigazolás szükséges a hiteligényléséhez. Megszűntek a jövedelemigazolás nélküli hitelek.
  • Nagy értékű ingatlan bevonása esetén is szükséges jövedelmet igazolni.

Mire ügyeljen a hiteligénylésnél? Hasznos és fontos információk:

Hitelkiváltásnál a bankok elsősorban az hitelmúltját nézik. Amennyiben elmaradtunk a részletekkel, nem fizettünk, nem fogják megadni az adósságrendező hitelt. Csak olyan igénylőnek van esélye, akinek nincs elmaradása.
Azok, akik a BAR listán aktív státusszal vannak fent, vagyis van tartozásuk, akkor kaphatnak kölcsönt, ha a hitelügyletbe be tudnak vonni egy olyan társat, aki egyáltalán nem szerepel ezen a listán. Osztrák hitel esetében a BAR listát nem vizsgálják.

Találja meg a legjobb ajánlatot! Kattintson most a cikk alatt található nagy, zöld Ajánlatkérés gombra és töltse ki a megjelenő űrlapot!

Töltse ki ajánlatkérő űrlapunkat, csak 3 lépés az egész!
Kérje ingyenes árajánlatunkat!